Expresskassa – fantastiska fördelar för din restaurang (och din gäst)


Expresskassa för högre service

Expresskassa med ett snyggt gränssnitt anpassat för din verksamhet

Det här är blogginlägget som förklarar vad en Expresskassa, också känd som Självbetjäningskassa gör och varför du behöver ha en på din restaurang. 

Du har full fart i restaurangen. Dagens lunch trycks ut i luckan. Buffén behöver fyllas på. Kön av hungriga lunchgäster måste matas av. 

Vi rekommenderar att du funderar allvarligt på att investera i en Expresskassa. Tekniken är idag mogen och de behöver inte alls bli så dyra som du kanske tror. 

Låt gästen sköta sin egen beställning

Men åter till ovan beskrivet scenario. Istället för att du behöver bemanna personal för att ta emot ordrar att trycka på dagens lunch och sedan kortknappen i kassasystemet (läs mer om kassasystem här). Vänd på skärmen och konceptet. Låt gästen gå till en expresskassa och själv välja sin rätt och betala. Om du producerar maten efter beställning så skickas en bong till köket, om inte så kan gästen visa till kvitto, ta sin tallrik och få sin mat. 

Det finns en rad fördelar med en expresskassa och här listar vi några av dem samt andra vanliga frågor:

Ersätter expresskassan personalen?

Expresskassan frigör personal från slentrianmässigt och icke-kvalificerat arbete. Istället kan ni fokusera på service, preppa mat och hålla ordning på restaurangen (och/eller dra ner på personalkostnader)

Vad kostar en expresskassa?

Den finns där dygnet runt/året runt till en väldigt låg timlön. Slå ut månadskostnaden på en expresskassa på antalet timmar den är igång så hamnar du på en väldigt låg timlön. T.ex 2000kr/månaden. Öppet fyra timmar per dag, med 20 arbetsdagar per månad, det blir 80 timmar. Delar du 2000kr med 80 timmar så får du en driftkostnad på 25kr/tim. Beställ en skräddarsydd offert här, det går snabbt.

Blir det högre snittnotor med en expresskassa?

Expresskassan har enligt faktiskt kunddata från Ancon AB (som utvecklar kostnadseffektiva expresskassor) en snittnota som är 7,5% högre än vanliga kassor. Detta då merförsäljning kan visualiseras på ett bra sätt (och inte personal som glömmer att fråga om merförsäljning). 

Kan expresskassan ge kortare köer?

Helt klart. Beställningar i en expresskassa går snabbt och med den låga driftkostnaden så kan du ha råd med fyra expresskassor till priset av en anställd. Smaka på den.

Hur betalar kunden i expresskassan?

Vanligtvis via en integrerad kortterminal. Det blir då enkelt för kunden, säkert och väldigt driftsäkert.

Kan man få ett designat utseende på expresskassan?

Det beror på vilken leverantör av Expresskassa du väljer. Vissa leverantörer som till exempel Ancon har flexibelt gränssnitt som du, eller supporten, superenkelt designar, ungefär som att arbeta i ett webbaserat Power Point.

Så. Det är ganska självklart att om du säljer över disk så bör du verkligen ta frågan om expresskassor på allvar. Det är en investering du kommer räkna hem på kort tid. 

Om du fortfarande känner dig osäker så är du välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri rådgivning. Vi visar hur man kan göra och vad du bör tänka på inför ditt inköp av expresskassor. Du är välkommen att ringa oss på: 010-4050900, klicka här för att få direktnummer till våra rådgivare eller kontakta oss vi formuläret här nedan.